ρθρα\Σχολιζοντας  την επικαιρτητα
 

Χριστουγεννιτικο κομφοζιο

 

Σε ρυθμ συνεχς αυξανμενο, καθς πλησιζουν οι γιορταστικς μρες, η κυκλοφορα στην ελληνικ πρωτεουσα γνεται λο και πιο πυκν. Ο μουσικς ρος "κρεσντο" κινδυνεει να μην επαρκε, για να αποδσει το φαινμενο των οχημτων -ιδως των Ι.Χ. και δη των ογκωδστατων 4χ4- που συγκλνουν προς τα διφορα κντρα της πλης. Κολωνκι και Σνταγμα, αλλ και Κηφισι και Γλυφδα και Να Φιλαδλφεια και Περιστρι.
Εναι να αναρωτιται κανες, ποιο σκοπ εξυπηρετε αυτ η μανα. Γιατ περ μανας πρκειται. Με τσεις αυτχρημα μαζοχιστικς. Τσο για το αυτοκνητο, τα λστιχα και τα φρνα και τη βενζνη του, σο και για τους επιβανοντες. Για τα νερα και τη συμπεριφορ τους.
Με αποτελσματα γνωστ απ την εν γνει καθημεριντητ μας, αλλ ανερχμενα σε τνους αισθητ ψηλτερους. Σε νταση "φορτσιμο", για να επιστρατεσουμε πλι μουσικ ρο. Οι κρνες των τετρτροχων και τα στματα των δποδων επιδδονται σε κθε εδους επιθετικς απρπειες. Σε συνδυασμ, φυσικ, με τις απαρατητες χειρονομες διασφησης των συναισθημτων και του ψυχισμο. Το ειρηνικ χριστουγεννιτικο κλμα δεν επηρεζει την εσωτερικ διθεση.

 

Τρα, γιατ αυτ η γκρνια; Σε τι ωφελε; Πιθαντατα σε τποτα, αφο καμα ελπδα βελτωσης δεν διαγρφεται στο μεσο μλλον. (λλωστε, εννοεται τι η ευθνη ανκει στο κρτος το οποο δεν χει μεριμνσει στε να διανοιχτον φαρδτερες οδικς αρτηρες και να δημιουργηθον περισστερες θσεις στθμευσης!)
Απλς, τα παραπνω επισημνθηκαν ως εισαγωγ στην ακλουθη προχριστουγεννιτικη σκην που διαδραματστηκε σε να κεντρικ σταυροδρμι.
Αυτοκνητα παρκαρισμνα δεξι και αριστερ, μοτοποδλατα στα πεζοδρμια, πεζο σε ντεχνη επδειξη σλλομ. Στροφ κπως στεν. Και το μαρο, γυαλιστερ Lexus σε προφαν δυσχρεια ελιγμο. Τι κνει ο απ πσω; Μα φυσικ κορνρει εκνευρισμνα.
Ο οδηγς του Lexus ενοχλεται και αναδει ελικοειδς λο το επνω μρος του σματς του μσα απ το παρθυρο! Ρχνει καταφρονητικ βλμμα και αποφανεται.
"ταν βλπεις μπροστ σου αυτοκνητο πολυτελεας και αξας πως αυτ, δεν κορνρεις. Το σβεσαι και περιμνεις!"
Για μερικ δευτερλεπτα, ο πσω δεχνει εμβρντητος. Αλλ δεν αργε να αντιδρσει.
"Βρε, ντε πγαινε απ 'δω. μα δεν ξρεις να πρεις τη στροφ, να μην το κυκλοφορες. Και σιγ το αμξι! Σιγ μην μας εντυπωσισεις. Κι αν δεν εσαι σε θση να πληρσεις για την επισκευ μιας γρατζουνις, να μην το αγραζες!"
νας δυο περαστικο δεν κρβουν την ευθυμα τους. Και ο θιγμνος αρχοντοχωριτης επαναφρει το σμα του, με την δια ελικοειδ ευλυγισα, και αποχωρε.
Οτε βρισις οτε φωνς οτε μοντζες. Να που, τελικ, δεν εναι αδνατη η διαφωνα σε φος κοινωνικ ευπρεπς. μπως η σκην που περιγρφτηκε οφελεται στην εορταστικ ατμσφαιρα; Μα, αν εναι τσι, χλιες φορς να πολλαπλασιαστε ο αριθμς των εορτν.

 

ΧΧΧΧΧ