¢ρθρα\ΣχολιÜζοντας  την επικαιρüτητα
 

¸να προσωποπαγÝς μÜνατζμεντ

 

ΔΕΗ σημαßνει Δημüσια Επιχεßρηση Ηλεκτρισμοý. ΟΤΕ, πÜλι, σημαßνει Οργανισμüς Τηλεπικοινωνιþν ΕλλÜδος. Και αποτελεß αστεßο κακüγουστο, τα παιδιÜ να λογοπαßζουν, λÝγοντας: ΔΕΗ σημαßνει "Δεν ¸χουμε Ηλεκτρικü" και ΟΤΕ σημαßνει "Οýτε ΤηλÝφωνο ¸χουμε"! Τι περιμÝνεις, üμως, απü παιδιÜ;

Ο φßλος μου διαθÝτει υπολογιστÞ. Χρησιμοποιεß και το Διαδßκτυο. ΦυσικÜ, χρειÜστηκε να αποταθεß στον ΟΤΕ για την εγκατÜσταση ADSL. Για να εßμαι ειλικρινÞς, αυτü το αρκτικüλεξο δεν γνωρßζω τι σημαßνει. Γνωρßζω, πÜντως, üτι παρÝχει την ευχÝρεια να συνδÝεσαι με το Διαδßκτυο (το Internet, καλÝ) και να συνδιαλÝγεσαι τηλεφωνικþς. Ταυτüχρονα. ΜεγÜλο κÝρδος, üντως.
ΑλλÜ, Ýλα που κÜποτε κÜποτε εμφανßζονται βλÜβες. Ανοßγει, λοιπüν ο φßλος τον υπολογιστÞ (computer, για να συνεννοοýμαστε) κι αυτüς αρνεßται να τον συνδÝσει με το Διαδßκτυο. Ευτυχþς, υπÜρχει το τηλÝφωνο.
Καλεß τις "βλÜβες" και περιμÝνει. ΑρκετÜ. ΥπομονÞ διαθÝτει. Και αποζημιþνεται με την ακüλουθη στιχομυθßα.
"ΒλÜβες. Πþς μπορþ να εξυπηρετÞσω;"
"Δεν λειτουργεß το ADSL."
"ΔηλαδÞ;"
"Δεν με συνδÝει με το Διαδßκτυο."
"ΑυτÞ τη στιγμÞ που μιλÜμε, εßστε συνδεδεμÝνος;"
Τον αποσβολþνει η ερþτηση. ΕυγενικÜ, εξηγεß το προφανÝς.
"Θα επιληφθοýμε το ταχýτερο."
Συνειδητοποιεß πως η περß χρüνου αντßληψη διαφÝρει πολý ανÜμεσα στους ανθρþπους. Μια εβδομÜδα αργüτερα, εξακολουθεß να μην Ýχει σýνδεση. ΝÝο τηλεφþνημα, αναμονÞ, νÝα εξÞγηση διαμαρτυρßα. Ευτυχþς, χωρßς επανÜληψη του ιδιαßτερα προσφυοýς ερωτÞματος. Μα με επανÜληψη της αδρÜνειας.
Αποφασßζει να παραπονεθεß εγγρÜφως. Με επιστολÞ στον επικεφαλÞς του οργανισμοý. Για να Ýχουν γνþση οι φýλακες.
"ΟΤΕ, παρακαλþ."
"ΚαλημÝρα. Θα Þθελα την ακριβÞ εσωτερικÞ διεýθυνση της γραμματεßας του ΠροÝδρου σας."
"Ποιανοý;"
"Του κυρßου Βουρλοýμη."
"Γκουρλοýμη, εßπατε;"
"Βουρλοýμη, εßπα. Του ΠροÝδρου σας."
"Στον ΟΤΕ δουλεýει αυτüς;"

Η απορßα που μου Ýρχεται αυθüρμητη εßναι η εξÞς: τι κÜνει ο συνδρομητÞς σε τÝτοιες περιπτþσεις; Ιδßως στη δεýτερη. ΑπαντÜει με χαμüγελο και συνεχßζει υπομονετικÜ τη συνδιÜλεξη; ΤσιμπιÝται, για να βεβαιωθεß üτι δεν παρακοýει; ΒÜζει ενοχλημÝνος τις φωνÝς;
Η απÜντηση εξαρτÜται απü την ιδιοσυγκρασßα -και την αγωγÞ- του καθενüς. Ο φßλος μου ισχυρßζεται üτι αρκÝστηκε στο να πληροφορηθεß αυτü που ζÞτησε και κατüπιν συνÝταξε τη δÝουσα επιστολÞ.
Υπερβολικüς φüρτος εργασßας, θα αντιτεßνει κÜποιος. ¢γχος (stress, με Üλλα λüγια) υπερβολικü. Σε καμιÜ περßπτωση, üμως, δεν πρüκειται για υπερβÜλλουσα ανευθυνüτητα. Φταßει ο ΟΤΕ, ο οποßος δεν ενημερþνει το προσωπικü του.

 

ΧΧΧΧΧ