ρθρα\Σχολιζοντας  την επικαιρτητα
 

Στο σπτι μας, τσι κνουμε;

 

Το Χλτον εναι απ τα καλτερα σγχρονα ξενοδοχεα της Αθνας. Σ' αυτ κατλυσαν τον Αγουστο του 2004 οι "αθνατοι" της Διεθνος Ολυμπιακς Επιτροπς. Διαθτει πολυτελ δωμτια, χει αθουσες συνεδρων. Παινεεται για το Galaxy, την "ομορφτερη βερντα της πρωτεουσας". Προσφρει και τις ανσεις μιας πισνας.
Επειδ, μλιστα, επιθυμε να μην απολαμβνουν τις εν λγω ανσεις μνο οι πελτες που διανυκτερεουν στο ξενοδοχεο αλλ και οι υπλοιποι Αθηναοι, η πισνα δχεται και εξωτερικος επισκπτες. Το ανττιμο ανρχεται σε 15 ευρ τις καθημερινς και 45 ευρ το Σββατο την Κυριακ. Γνονται δεκτς και συνδρομς: 300 ευρ για κθε καλοκαιριν μνα, 700 ευρ για ολκληρη τη σεζν.
Εναι μλλον σαφς, τι δεν πρκειται για ιδιατερα χαμηλς τιμς! Θα υπθετε, λοιπν, κανες πως τσο οι ημερσιοι χρστες, σο και τα μνιμα μλη θα σβονταν τον εαυτ τους και τον χρο, που τσο αδρ πληρνουν.
Κι μως...

Παρδειγμα πρτο. Στα αποδυτρια, υπρχουν ντουλαπκια για τα ροχα των κολυμβητν αποκλειστικ κατ τη διρκεια της χρσης της πισνας. Τα κλειδι πρπει να επιστρφονται και τα ντουλπια να μνουν δεια για τους επμενους πελτες, αλλ και για προφανες λγους καθαριτητας.
Επιστρφονται; Ναι, αλλ σε ποσοστ πενντα τοις εκατ περπου. Οι λλοι μισο πελτες -μνιμοι, ββαια- τα κρατον και αφνουν εκε τα κολυμβητικ τους εδη. Τα βρεγμνα μαγι και τα ιδρωμνα ροχα εναι φυσικ να μην αναδουν την πιο ευχριστη μυρουδι.
Πρσθετη λεπτομρεια: τα ντουλπια που τελικ μνουν (πως πρπει) δεια, αδειζονται ενοτε και απ τις κρεμστρες τους.

Παρδειγμα δετερο. Αναγρφεται ρητ η παρκληση να μην αλεφονται με λδια αντηλιακ οι λουμενοι πριν μπουν στο νερ. λλο εναι η ανοιχτ θλασσα και λλο η περιορισμνη πισνα.
Σωπστε, τρα. Το μαρισμα προηγεται. Και, συχν πυκν, εμφανζεται στην επιφνεια μια χαριτωμνη δυσδιλυτη κηλδα απ λδι καρδας κοκοφονικα, οι δε ακοσιοι λαδο-κολυμβητς εισπνουν παρλληλα τα σχετικ αιθρια αρματα. Δο σε να.

Παρδειγμα τρτο. Χωρς να απαιτεται να επισημανθε κτι ττοιο, εννοεται τι οποιαδποτε σωματικ ανγκη πρπει να ικανοποιηθε σε λλους χρους. χι μσα στην πισνα. Αλμονο...
Καλ, εντξει. Αρκε να παρατηρηθε η χι μεγλη συχντητα μετβασης των πελατν στους εν λγω χρους, καθς και ο αριθμς τους, για να συναχθε αβαστο το θλιβερ και αηδς συμπρασμα. Γι' αυτ και, παρ τη συνεχ ανανωση του νερο, η διαγει του τις απογευματινς ρες δεν διεκδικε ολυμπιακ μετλλιο.
(Σε βελγικ πισνα, κποτε, μια εγλωττη πινακδα προειδοποιοσε για χρωματικ μεταβολ του νερο, σε περπτωση απρπειας. Το σχετικ προν υπρχει, λγεται, στην αγορ. Το Χλτον, ωστσο, δεν θλει να προσβλλει την ευγενικ του πελατεα.)

Παρδειγμα τταρτο. Περ των ‘ντους’, ελληνιστ "καταιωνιστρων". Συνιστται η χρση των εξωτερικν ντους, πριν απ την κολμβηση, κι επαφεται στον πατριωτισμ των Ελλνων η λελογισμνη προσφυγ σ' αυτ που βρσκονται στα αποδυτρια, πριν απ' την αναχρηση.
Ελχιστοι συμπατριτες συμμορφνονται με την πρτη σσταση, σε αντθεση με τους αλλοδαπος. σο για την οικονομα νερο, αυτο του αγαθο που διαθτει η χρα σε... υπερεπρκεια, η συμπεριφορ ορισμνων σε αφνει εμβρντητο. Μχρι και ημωρη χρση του ντους χει διαπιστωθε! Μα φυσικ, λλος πληρνει.

 

ΧΧΧΧΧ