ρθρα\Σχολιζοντας  την επικαιρτητα
 

Η συγνμη στα αζτητα

 

χω τη συνθεια να διαβζω την εφημερδα μου περπατντας. χι πντα. ταν ο καιρς εναι ευχριστος και τα πεζοδρμια φαρδι. Φυσικ, ταν δεν χει πολυκοσμα. Και, πλι φυσικ, βαδζω αργ. Κοιτντας μπως ρχεται κατεπνω μου λλος διαβτης. Για να μην τον ενοχλσω.
Προσξτε, τρα, φση. Που λει και η γλσσα του σμερα.
Δκα και μισ το πρω, στο πεζοδρμιο της Βασιλσσης Σοφας, απναντι στο Μγαρο Μουσικς. πως επαμε παραπνω, κνηση αραι (με αθηνακ μτρα, εννοεται), πεζοδρμιο φαρδ, λιος γλυκς και χι ακμα φθινοπωρινς.
Μελετω με εμβρθεια το ρεπορτζ για την εκπληκτικ εμφνιση του Ολυμπιακο στη Μαδρτη, που οδγησε στην ττα του απ την Ρελ με 4-2. Ο δημοσιογρφος διατενεται πως το τελικ αποτλεσμα αποτελε "μαγικ εικνα"!
Εμπρς μου, ωστσο, αχνοδιαγρφεται μια λλη εικνα. Λιγτερο μαγικ. Σαν νας σκορος γκος να κατευθνεται προς εμνα. Δκατα του δευτερολπτου μεσολαβον ως του αντιληφθ τι πρκειται για μοτοσικλτα. Μεγλου κυβισμο. Με τον αναβτη της απλυτα νομοταγ και φροντα κρνος.
Μνο που κινεται σε πεζοδρμιο. Το οποο, σμφωνα με τη λεξικογραφικ ερμηνεα του ρου αλλ και τη σχετικ νομοθετικ διταξη, προορζεται για τους πεζος.
Δεν βαρισαι, θα πει κποιος. χει επικρατσει εθιμικ η στθμευση δικκλων στα πεζοδρμια. Και κπως πρπει οι οδηγο τους να κινηθον, στε να παρκρουν και να ξεπαρκρουν. Αργ, εννοεται.
Μνο που ο συγκεκριμνος καβαλρης με τον καθρφτη του με χτυπει στον αγκνα. Με αγνοε. Προχωρε και παρκρει δπλα στο παρακεμενο περπτερο.
"Δεν φτνει που κυκλοφορετε στο πεζοδρμιο. Δεν φτνει που απρσεχτα με χτυπτε. Δεν ζηττε καν συγνμη!" διατυπνω την αφελ μου παρατρηση.
Ο καβαλρης ξεπεζεει, ανυψνει το κρνος και με κοιτει. φος απαξιωτικ. Διλου απορημνο. Και με αγνοε επιδεικτικ.
χει νημα η οποιαδποτε περαιτρω αντδρασ μου; χι. Απλς συνειδητοποι τι πρπει να επισημνω το συμβν στην κλινικ, η οποα με περιμνει για σπινθηρογρφημα οστν. Που δεχνει τα πντα στην οθνη.
Αποχωρ και παραδχομαι τι τελικ φταει το κρτος, το οποο δεν επιτσσει αυξημνη προσοχ στους απερσκεπτους πεζος. Με την απειλ της ποινς να τους απαγορευθε οριστικς και αμετακλτως η χρση των πεζοδρομων.

 

ΧΧΧΧΧ