Μυθολογα με χιομορ

Πσοι τρποι υπρχουν για να προσεγγσουμε την ελληνικ μυθολογα και ποιος ραγε να εναι ο πιο πετυχημνος, ο πιο οικεος σε μας σμερα; Αυτ και λλα πολλ σκεφτμουν ταν με ενθουσιασμ εξερευνοσα το ργο ενς Ελληνα της εποχς μας που χει ακριβς αυτ τον στχο: να μεταφρει στο σμερα σε ολοζντανες σγχρονες προσωπικτητες, τις ανθρπινες και θεκς φιγορες των αρχαων ελληνικν μθων. Ο λγος για τον Νσο Χριστογιαννπουλο, συγγραφα μιας σειρς βιβλων με θματα μυθολογας που γνρισα ξεκινντας απ το πρτο...

Διαβστε περισστερα...


Λτρης της ελληνικς μυθολογας με την οποα χει ασχοληθε στο παρελθν με τρπο ευρηματικ, ο Νσος Χριστογιαννπουλος ξαναδιαβζει και ξαναγρφει να ιστορικ κεμενο¨Την Ιλιδα. “ Η υπθεση εναι γνωστ. Ο βασιλις Μενλαος φιλοξενοσε στο παλτι του στη Σπρτη μια αντιπροσωπεα Τρων με επικεφαλς τον Πρι, γιο του βασιλι Πριμου. ταν χρειστηκε να λεψει ο βασιλις για μια κοινωνικ υποχρωση, ο νεαρς απ την Τροα ρπαξε την πανμορφη σζυγ του την Ελνη, κτι δολες και ,τι λλο βρκε πρχειρο και μην τον εδατε. Η ξεφτλα για τους λληνες. Στην πραγματικτητα μως λοι παιζαν να παιχνδι που εχαν στσει οι τρεις θες ρα, Αθην και Αφροδτη, τις οποες ως γνωστν εχε βλει να μαλλιοτραβιονται η υποθε ρις. Για την Ελνη μως υπρχε ρκος τιμς απ τους πρην υποψηφους συζγους της τι μπορε η κυρα να διλεξε τον Μενλαο, αλλ τσι και την πειρξει κποιος τρτος θα βρει το μπελ του απ λους μαζ. Στην αρχ πγαν να το λσουν ειρηνικ: στειλαν αντιπροσωπεα στην Τροα να ζητσει πσω την Ελνη, αλλ επστρεψε πρακτη. Μαζετηκαν λοιπν στην Αυλδα με αρχηγ τον Αγαμμνονα κι αφο την πλρωσε η αθα και ατυχς Ιφιγνεια κνησαν τα καρβια κι τσι ρχισε ο Τρωικς πλεμος.

Διαβστε περισστερα...


Ξαναδιαβζοντας την Ιλιδα 

Η Ιλιδα διεκτραγωδε τον 10ο και τελευταο χρνο του Τρωικο πολμου. Η αφορμ του πολμου αυτο, η αρ¬παγ της Ελνης, συζγου του βασιλι της Σπρτης Μενελου απ τον Πρι, γι του Πριμου βασιλι της Τροας εναι γνωστ και εν πολλος αμφισβητομενη, μως εν προκειμνω δεν εναι αυτ το ζητομενο. 

Επιθυμα του συγγραφα εναι: Πρτον, να παρουσιαστε η Ιλιδα με τρπο εληπτο, ευθυμογραφικ και τσι αναγνσιμο συγκριτικ ευχερστερα απ μια ρτια λογοτεχνικ και επιστημονικ μετφραση, η οποα αναγκαστικ δεν εκφεγει απ μορφολογικς πλευρς του πρωτοτπου. 

Δετερον, να επισημανθε η συνχεια της φυλς, διτι εναι τσα τα στοιχεα ομοιτητας και οι δυνατο παραλληλισμο ανμεσα στον ομηρικ και στον σγχρονο λληνα, που σχεδν ωθον στην υπογρμμισ τους. 

Τρτον, να γεννηθον σκψεις σχετικ με την αναλογα...

Διαβστε περισστερα...


Η Ιλιδα διεκτραγωδε τον 10ο και τελευταο χρνο τουΤρωικο πολμου. Η αφορμ του πολμου αυτο, η αρπαγ της Ελνης, συζγου του βασιλι της Σπρτης Μενελου απ τον Πρι, γι του Πριμου βασιλι τηςΤροας εναι γνωστ και εν πολλος αμφισβητομενη,μως εν προκειμνω δεν εναι αυτ το ζητομενο. Επιθυμα του συγγραφα εναι: Πρτον, να παρουσιαστε η Ιλιδα με τρπο εληπτο, ευθυμογραφικ και τσι αναγνσιμο συγκριτικ ευχερστερα απ μια ρτια λογοτεχνικ και επιστημονικ μετφραση, η οποα αναγκαστικ δεν εκφεγει απμορφολογικς πλευρς του πρωτοτπου. Δετερον, να επισημανθε η συνχεια της φυλς, διτι εναι τσα τα στοιχεα ομοιτητας και οι δυνατο παραλληλισμο ανμεσα στον ομηρικ και στον σγχρονο λληνα, που σχεδν ωθον στην υπογρμμισ τους. Τρτον

Διαβστε περισστερα...


Ξαναδιαβζοντας την Ιλιδα με πλατ χαμγελο

Διαβστε το ρθρο...


Η Ιλιδα διεκτραγωδε το δκατο και τελευταο χρνο του Τρωικο Πολμου. Η αφορμ του πολμου αυτο, η αρπαγ της Ελνης, συζγου του βασιλι της Σπρτης Μενελου απ τον Πρι, γιο του Πριμου βασιλι της Τροας εναι γνωστ και εν πολλος αμφισβητομενη, μως εν προκειμνω δεν εναι αυτ το ζητομενο. 
Επιθυμα του συγγραφα εναι: 
Πρτον, να παρουσιαστε η Ιλιδα με τρπο εληπτο, ευθυμογραφικ και τσι αναγνσιμο συγκριτικ ευχερστερα απ μια ρτια λογοτεχνικ και επιστημονικ μετφραση, η οποα αναγκαστικ δεν εκφεγει απ μορφολογικς πλευρς του πρωτοτπου. 
Δετερον, να επισημανθε η συνχεια της φυλς, διτι εναι τσα τα στοιχεα ομοιτητας και οι δυνατο παραλληλισμο ανμεσα στον ομηρικ και στον σγχρονο λληνα...

Διαβστε περισστερα... 
Επιστροφ στα βιβλα