Βιβλα


 

Οι ττλοι εναι ταξινομημνοι με αντστροφη χρονολογικ σειρ


 

Εκδσεις: Φλντισι
Σελ.: 280
κδοση: Απρλιος 2013

Λιανικ τιμ: 13,85 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
12,47 Ευρ
 

Ομηρομυθεματα

Η Ιλιδα διεκτραγωδε τον 10ο και τελευταο χρνο τουΤρωικο πολμου. Η αφορμ του πολμου αυτο, η αρπαγ της Ελνης, συζγου του βασιλι της Σπρτης Μενελου απ τον Πρι, γι του Πριμου βασιλι τηςΤροας εναι γνωστ και εν πολλος αμφισβητομενη,μως εν προκειμνω δεν εναι αυτ το ζητομενο. Επιθυμα του συγγραφα εναι: Πρτον, να παρουσιαστε η Ιλιδα με τρπο εληπτο, ευθυμογραφικ και τσι αναγνσιμο συγκριτικ ευχερστερα απ μια ρτια λογοτεχνικ και επιστημονικ μετφραση, η οποα αναγκαστικ δεν εκφεγει απμορφολογικς πλευρς του πρωτοτπου. Δετερον, να επισημανθε η συνχεια της φυλς, διτι εναι τσα τα στοιχεα ομοιτητας και οι δυνατο παραλληλισμο ανμεσα στον ομηρικ και στον σγχρονο λληνα, που σχεδν ωθον στην υπογρμμισ τους. Τρτον, να γεννηθον σκψεις σχετικ με την αναλογατων ττε διαδραματισθντων στην Τροα με διφορεςκινσεις και συμπεριφορς που παρατηρθηκαν στο παρελθν και παρατηρονται ακμη στην ελληνικ, μα και στη διεθν πολιτικ κονστρα.

«Το βιβλο εναι μια υποδειγματικ μθοδος να διαβσει κανες την ελληνικ ιστορα, την ελληνικ μυθολογα μεαπλαυση και με οικειτητα, αλλ και με κριτικ διθεση και χιομορ»

Γιργος Λακπουλος

γραψαν για το βιβλο...

Παρουσαση του βιβλου στο Polis Art Café

       
 
 

Εκδσεις Νδα
Σελ.: 224
κδοση: Απρλιος 2012

Λιανικ τιμ: 15,00 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
13,50 Ευρ
 

Aναζητντας ελληνικ στοιχεο

Ταξδια απ' κρη σ' κρη της γης

Εντυπσεις απ ταξδια σε χρες της Ευρπης, της Ασας, της Αφρικς, της Αμερικς και της Ωκεανας. Παρατθενται ιστορικ στοιχεα, η σημεριν πραγματικτητα, αναφορς στο περιβλλον και τους κατοκους, αλλ κυρως, σε κθε περπτωση, αναζητεται το ελληνικ στοιχεο. «που κι αν ταξδεψε ο Νσος Χριστογιαννπουλος βρισκταν πντα στο χρο της ζωντανς μνμης, στην επικρτεια των συναντσεων, των οσμσεων, των συνδιαλξεων ανμεσα στο παρελθν και το παρν, ανμεσα στο μητρικ πολιτισμ και τα μακριν παιδι του.»

σα επε η Ρτσα Μασορα στην παρουσαση του βιβλου στον Ιαν...

       

 

Εκδσεις Νδα
Σελ.: 286
κδοση: Μιος 2010

Λιανικ τιμ: 15,00 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
13,50 Ευρ
 

7 Φανταστικο Διλογοι

Σαν μια ονειροφαντασα, σπουδαες ιστορικς προσωπικτητες που ζησαν σε ξι διαφορετικος αινες διατυπνουν σκψεις και καταθτουν τις απψεις τους για θματα που δεν παψαν ποτ, στο διβα της ιστορας, να απασχολον τον ανθρπινο νου: την αξα της ανεκτικτητας απναντι στα "πιστεω" των λλων, την τση για μισαλλοδοξα και τη ροπ προς τον αφανισμ, την ειρνη και τον πλεμο, την παρξη μη του Θεο.
Προς το τλος, τον λγο παρνει η να γενι, που καλεται να κνει πρξη στην καθημεριντητ της το ραμα για μια Ευρπη ενωμνη. Βασισμνη σε κοινς πολιτισμικς αξες, χαμνες στα βθη μακρινο, κοινο παρελθντος.
Και μια φανταστικ Ελληνδα μετχει σε λους τους διαλγους, σαν κρκος συνεκτικς, σαν σνδεσμος του ττε και του τρα.

Επαν για το βιβλο…

Φωτογραφες απ την παρουσαση του βιβλου...


 

Εμπειρα Εκδοτικ
Σελ.: 308
κδοση: Οκτβριος 2008

Λιανικ τιμ: 18,35 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
16,51 Ευρ

 

 

Μελνι ανεξτηλο

Βενετα, Κρκυρα, 1688

Η Αμλια Λορεντν, κρη αρχοντικς γενις της Βενετας, ερωτεεται στο καρναβλι τον ντζο Σαλριο, καπετνιο του ενετικο στλου. Μα πριν ανθσει ο ρωτας αυτς, ψευδες ειδσεις φτνουν στ' αυτι της κοπλας και το ειδλλιο βρσκει εμπρς του ανυπρβλητα εμπδια. ταν ο ντζο ακολουθε τις ενετικς γαλρες στο Ινιο, οι ερωτικς επιστολς μιας παλις ερωμνης, μαζ με παμπλαιους ττλους εκκλησιαστικς περιουσας, χτζουν μα μεγλη σκευωρα.

Βενετα, Κρκυρα, 2006

Ο Τκης Λουδανς, μεγλος ηθοποις του θετρου, ξεκιν να ταξδι στον τπο που, πριν να χρνο, ζησε την πιο δραματικ στιγμ της ζως του. Στην προσπθει του να αντιμετωπσει το παρελθν και να χτσει το μλλον, βρσκεται εμπρς σε μα επικνδυνη υπθεση διεθνος λαθρεμπορας και ανθρπινης εκμετλλευσης. λα ξετυλγονται με την ανακλυψη εκενων των χαρτιν του 17ου αινα μσα σ' να νυφικ σεντοκι σ' να χωρι της ρτας.Δυο ιστορες που πλκονται μσα απ γραφς μιας λλης εποχς, ττε που οι ρκοι αγπης και οι φονικς συνωμοσες φηναν χνη που πτιζαν τους μελλοντικος αινες. Γιατ γρφονταν με μελνι ανεξτηλο και υπογρφονταν με αμα.

γραψαν για το βιβλο...

Επαν για το βιβλο...

Φωτογραφες απ την παρουσαση του βιβλου...

 
 

Εκδσεις Fagotto
Σελ.: 52
κδοση: Ιανουριος 2009

Λιανικ τιμ: 8,00 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
7,20 Ευρ

 

 

Κερκυρακ Πσχα

Μικρ φωτογραφικ λεκωμα για τις εκδηλσεις της Μεγλης Εβδομδας του Κερκυρακο Πσχα.
Απσπασμα απ το κεμενο:

«…Περιδιαβανεις τους κεντρικος δρμους της παλις πλης, τη Νικηφρου Θεοτκη, την Ευγενου Βουλγρεως και αναρωτισαι κι εσ σε ποια εκκλησι θα χαρες την παραδοσιακ μελωδα.
Διαπιστνεις, ξαφνικ, τι υπρχει και λλη δυναττητα: να πας στο περιστλιο των Ανακτρων Μιχαλ και Γεωργου, δπλα στο Λιστν, και να παρακολουθσεις μια ποιητικ, μουσικ βραδι οργανωμνη απ τον Οργανισμ Κερκυρακν Εκδηλσεων. Με απαγγελες απ Κερκυραους ηθοποιος, με ποιματα του Κλβου και του Καρυωτκη, με τη Σαλμη του Καζαντζκη και με τον Επιτφιο του Ρτσου. Με μουσικ δρμενα, μουσικ υπκρουση και με τη συμμετοχ του Λυκεου των Ελληνδων και των χλκινων πνευστν της φιλαρμονικς "Μντζαρος".
Η χτεσινοβραδιν εμπειρα αποτελε μεγλη πρκληση, αν εναι να ξανακοσεις αυτος τους εξαιρετικος καλλιτχνες. Απ την λλη, η παρδοση σε κατευθνει στους ναος.
Κι εκε που το ψχνεις το θμα, εμφανζεται απ το πουθεν να μικρ φορτηγκι του Δμου Κερκυραων μοιρζοντας στα καταστματα κερι και στμνες!
"Συγγνμη, περ τνος πρκειται;"
"Δνει ο Δμος κερι και μπτηδες."
"Κερι και τι;"
"Μπτηδες. τσι λμε τα σταμνι που σπμε το Μεγλο Σββατο στην πρτη Ανσταση."
Αν χεις ακουστ για το θιμο, ευχαριστες απλς για την πληροφορα. Αν δεν το γνωρζεις, υποκρνεσαι πως κατλαβες και κνεις υπομον…»

 
 

Εκδσεις L'Harmattan
Σελ.: 301
κδοση: Ιανουριος 2008

 

Meurtre à l'Opéra d'Athènes

La salle de l'Opéra d'Athènes est comble. Le public, envoûté, écoute le grand baryton Yannos Antoniou dans Don Carlos. C'est le moment où le héros va rendre l'âme sous les coups de feu des mercenaires, en chantant la liberté de la Flandre. La détonation éclate... mais Yannos Antoniou ne se relève pas pour achever son air. Meurtre à l'opéra ? Que se cache-t-il derrière l'assassinat du baryton ? Un policier caractériel va tenter de résoudre ce mystère. Commence alors un périple d'Athènes à Paris, en passant par Bruxelles, Thessalonique et Bucarest. D'étonnants personnages sont impliqués. Les preuves les plus inattendues s'accumulent peu à peu. A un moment, le crime organisé pointe le bout de son nez. Et, si la solution semble simple au début, tout se complique et s'emballe assez vite. Finalement, qui est le coupable ?


       
 

Εκδσεις Περπλους
Σελ. 304
κδοση: Ιανουριος 2007

Λιανικ τιμ: 20,05 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
5,30 Ευρ

 

 

Μυθοπερπατματα

Τα ‘Μυθοπερπατματα’ εναι η δετερη προσγγιση του Νσου Χριστογιαννπουλου, μετ τα ‘Ορμυθοσκαλσματα’, για να ξαναγραφτε η ελληνικ Μυθολογα με αναφορς στη σημεριν πραγματικτητα.
Τηρεται η καταγραφ λων των μυθολογικν αναφορν, παρουσιασμνων με χιομορ και προσιτν στο σγχρονο αναγνστη, με συνπεια το βιβλο να εναι ευανγνωστο.
Διτι, αν ανατρξει κανες στην ελληνικ μυθολογα, εναι σγουρο πως θα βρει πρωταγωνιστικος ρλους, που λο και κποια σγχρονα πρσωπα θα θυμζουν. Η εξουσα αν τους αινες παρουσιζει ομοιτητες στην σκησ της, πως κι οι εκπρσωπο της μεταξ τους.
Οι ντρες περιγρφονται στις σελδες του βιβλου με παρμοιους χαρακτηρισμος, πως αν ζοσαν στις μρες μας. Αλλ κι οι γυναικεες συμπεριφορς αν τους αινες με κποιες αποκλσεις ββαια, ρχονται, κατ περπτωση, και συγκλνουν.
 Τα 'Μυθοπερπατματα' αναφρονται στην 'Αργοναυτικ εκστρατεα', στην εκστρατεα του Ισονος απ την Ιωλκ στην Κολχδα του Εξεινου Πντου, για να κλψει το χρυσμαλλο δρας, η οποα και εκφρζει αλληγορικ την ιστορικ μεγλη αποκηση των Ελλνων στον Εξεινο Πντο.
Στκεται επσης στην εκστρατεα των 'Επτ επ Θβαις', βασισμνη στο μθο των δδυμων γιων του Οιδποδα και της Ιοκστης.
Τλος, υπρχει το κεφλαιο 'Θησας', ο οποος ταν βασιλις της Αθνας και ο πιο δημοφιλς ρωας στην αρχαα Ελλδα μετ τον Ηρακλ.

...

γραψαν για το βιβλο...

 
 

Εμπειρα Εκδοτικ
Σελ.: 322
κδοση: Οκτβριος 2004

Λιανικ τιμ: 24,45 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
5,00 Ευρ

 

 

Ορμυθοσκαλσματα

Η Ελληνικ Μυθολογα μεταφερμνη στη σγχρονη πραγματικτητα. Σαρντα ιστορες, με θμα την Κοσμογονα, τους Ολμπιους θεος και τους θλους του ημθεου Ηρακλ, παρουσιζονται με σατιρικ διθεση και πλοσια εικονογρφηση, για να μας θυμσουν ,τι χουμε διδαχτε παλι και να καυτηρισουν ,τι ζομε σμερα. Στο βιβλο δημοσιεονται 40 κεμενα, (τα 20 πρτα, σχεδν αυτοσια, βρκαν αρχικ στγη στις φιλξενες στλες της εφημερδας «Απογευματιν») που πραγματεονται την Κοσμογονα, τους Ολμπιους Θεος, καθς και τη ζω και τους θλους του ημθεου Ηρακλ. λα αυτ μεταφερμνα στη σγχρονη πραγματικτητα και κοιταγμνα με χαμγελο μσα απ ελαφρ παραμορφωτικ πρσμα.

Διαβστε το σημεωμα του συγγραφα...

γραψαν για το βιβλο...

Σχλια αναγνωστν...

 
 

Εμπειρα Εκδοτικ
Σελ.:301
κδοση: Μρτιος 2004

Λιανικ τιμ: 14,27 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
12,84 Ευρ

 

 

ρωτας καθολικς

Ο ρωτας της Ελνης με τον Παλο εναι ολοκληρωτικς. ταν μως αποφασζουν να παντρευτον, μα "χριστιανικ" λεπτομρεια στκεται εμπδιο στην εκπλρωση των ονερων τους. Το διαφορετικ τους δγμα ανογει τους ασκος του Αιλου και τους παρασρνει σε μα δνη• η Κλωθ, η Λχεσις και η τροπος βρσκουν ευκαιρα να βψουν με χρματα μουντ τη λαμπερ ζω τους.
Ποια θεα πρνοια θα επμβει για να σωθε η αγπη που τους χρισε ο νας και μοναδικς Θες;

γραψαν για το βιβλο...

 

 
 

Εμπειρα Εκδοτικ
Σελ.: 320
κδοση: Σεπτμβριος 2002

Λιανικ τιμ: 15,28 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
13,75 Ευρ

 

 

γκλημα στο Μγαρο Μουσικς

Το Μγαρο Μουσικς κατμεστο. "Δον Κρλος" η περα και λοι ακον μαγεμνοι το μεγλο βαρτονο Γιννο Αντωνου. Εναι η ρα που ο ρωας θα ξεψυχσει απ πυρ μισθοφρων τραγουδντας για την ελευθερα της Φλνδρας. Ο πυροβολισμς ακογεται, μως ο Γιννος Αντωνου δε σηκνεται για να ολοκληρσει το τραγοδι. γκλημα στην περα; Τι κρβεται πσω απ τη δολοφονα του βαρτονου; Οι ποπτοι πολλο, αλλ πολλς και οι αμφιβολες.
νας ιδιρρυθμος αστυνμος θα αναλβει να εξιχνισει το μυστριο. τσι ξεκινει να ταξδι στην Αθνα, στο Παρσι, στις Βρυξλλες, στη Θεσσαλονκη ως το Βουκουρστι. Απθανα πρσωπα αναμειγνονται. Τα πιο απρσμενα στοιχεα μαζεονται να να. Κπου κνει την εμφνισ του και το οργανωμνο γκλημα. σο κι αν η λση στην αρχ φανεται "εκολη", τα πργματα γργορα περιπλκονται και οδηγονται σε αναπντεχες εξελξεις. Τελικ ποις εναι ο νοχος; να συναρπαστικ μυθιστρημα με απρσμενη δρση και μυστριο ως την τελευταα του σελδα.

ις εις ...

 
 

Εμπειρα Εκδοτικ
Σελ.: 350
κδοση: Σεπτμβριος 2001

Λιανικ τιμ: 15,79 Ευρ
Τιμ με κπτωση:
14,21 Ευρ

 

 

Ο λιος μπκε απ τη χαραμδα

Εχαμε φροντσει να τα παρουσιζουμε λα καλ. Λβαρ μας οι παραδσεις, οι αρχς, η πατρδα, η οικογνεια. Δεχναμε ακραιο χαρακτρα και πιστεαμε σε υψηλ ιδανικ. Και φυσικ... κρατοσαμε προσεκτικ τα μυστικ μας. Δε θα μποροσε κανες να φανταστε τι γνεται στο σπτι μας. Εμες πνω απ λα φροντζαμε για την εικνα και την καλ μας θση στην κοινωνα. Κι μως, μια στιγμ ταν αρκετ για να φανε το μεγλο ψμα. Πντα ρχεται η ρα της αλθειας και της πληρωμς. Το φως βρκε μια χαραμδα για να μπει. Ο λιος φερε ξαν το χαμγελο και την αισιοδοξα.

 

Φωτογραφες απ την παρουσαση του βιβλου...

 
 

Εκδσεις Γκοβστη
Σελ.: 56
κδοση: 1992

 

Καθρφτες

Αυτ η πρτη -μη νομικο περιεχομνου- δημοσευση του Νσου Χριστογιαννπουλου παρουσιζει συναισθματα και σκψεις του μσα απ στχους. Ετε με μτρο ετε χωρς μτρο. πως... χωρς μτρο ρχονται στην επιφνεια λλοτε ο ψυχικς κσμος του ποιητ, λλοτε η ρομαντικ του διθεση κι λλοτε νας λεπτς σαρκασμς.