Δημοσευση στην εφημερδα 7 ημρες (Ιωανννων) 28/02/2008
 

Η ελληνικ μυθολογα ξαναγραμμνη με δηλητηριδες σγχρονο φνο χιομορ, στηριγμνο στην αναφορ στη σγχρονη διεθν πολιτικ και κοινωνικ πραγματικτητα.
Η Αργοναυτικ εκστρατεα στην Κολχδα του Εξεινου Πντου, που πραγματοποησε ο Ισων απ την Ιωλκ για να κλψει το χρυσμαλλο δρας. Η αλληγορικ αναφορ στην μεγλη αποκηση των Ελλνων στον Εξεινο Πντο. Μια εκστρατεα ιμπεριαλιστικ, πως θα λγαμε σμερα.
Η εκστρατεα των "Επτ επ Θβαις", βασισμνη στο μθο των δδυμων γιων του Οιδποδος και της Ιοκστης.
Ο "Θησας", ο βασιλις της Αθνας, ο πιο δημοφιλς μυθικς ρωας, μετ τον Ηρακλ.
Τα "Μυθοπερπατματα" εναι το δετερο βιβλο-προσγγιση του Νσου Χριστογιαννπουλου -μετ τα "Ορμυθοσκαλσματα"- που αντιμετωπζει την ελληνικ Μυθολογα απ πλευρς ...Παγκοσμιοποησης.
να σατιρικ κεμενο, που, χι μνο δεν προδδει τους αρχαιοελληνικος μθους, αλλ, αντθετα, τους καθιστ απλυτα προσιτος κι ιδιατερα ευχριστους στο σγχρονο αναγνστη.

 

  Δημοσευση στην "βιβλιοθκη" της Ελευθεροτυπας 07/03/2008
   
 

Εκσυγχρονισμ της ελληνικς μυθολογας επιχειρε ο Νσος Χριστογιοννπουλος για δετερη φορ. Την πρτη «κοταξε» τους αρχαιοελληνικος μθους απ το σγχρονο βθρο της παγκοσμιοποησης. Τρα προσπαθε -επιστρατεοντας χιομορ και λγη αυθαιρεσα- να εμπλξει τους μθους σε σχση με τη σγχρονη διεθν και κοινωνικ πραγματικτητα. Στο βιβλο του «εκθτει» τους μθους: «Αργοναυτικ εκστρατεα», «Επτ επ Θβας» και «Θησας». τσι ο Ισονας εκλαμβνεται ως νας αδστακτος ιμπεριαλιστς, εν οι γιοι της Ιοκστης και του Οιδποδα αλληλοσκοτνονται για να χαμνο βασλειο και ο Θησας την πατει απ τις γυνακες.


  Δημοσευση στην εφημερδα ποψη Ζακνθου 03/03/2008
   
 

Η Ελληνικ μυθολογα ξαναγραμμνη με δηλητηριδες σγχρονο φνο χιομορ, στηριγμνο στην αναφορ στη σγχρονη διεθν πολιτικ και κοινωνικ πραγματικτητα. Η Αργοναυτικ εκστρατεα στην Κολχδα του Εξεινου Πντου, που πραγματοποησε ο Ισων απ την Ιωλκ για να κλψει το χρυσμαλλο δρας. Η αλληγορικ αναφορ στην μεγλη αποκηση των Ελλνων στον Εξεινο πντο. Μια εκστρατεα ιμπεριαλιστικ, πως θα λγαμε σμερα.
Η εκστρατεα των «Επτ επ Θβαις», βασισμνη στο μθο των δδυμων γιων του Οιδποδος και της Ιοκστης.
Ο «Θησας», ο βασιλις της Αθνας, ο πιο δημοφιλς μυθικς ρωας, μετ τον Ηρακλ. Τα «Μυθοπερπατματα» εναι το δετερο βιβλο - προσγγιση του Νσου Χριστογιαννπουλου μετ τα «Ορμυθοσκαλσματα» - που αντιμετωπζει την ελληνικ Μυθολογα απ πλευρς... Παγκοσμιοποησης.
να σατυρικ κεμενο που, χι μνο δεν προδδει τους αρχαιοελληνικος μθους αλλ, αντθετα, τους καθιστ απλυτα προσιτος κι ιδιατερα ευχριστους στο σγχρονο αναγνστη.


   
Επιστροφ στα βιβλα