Δημοσευση στην εφημερδα Πελοπννησος Απρλιος 2004, απ την Κρστυ Κουνινιτη

Επαληθεοντας το «ρως ανκατε μχαν»

Η Ελνη, κρη ξεπεσμνου επιχειρηματα, εναι 23 χρονν, πτυχιοχος Γαλλικς Φιλολογας, και ονειρεεται τον μεγλο ρωτα. «Τον ντρα που θα με κνει να πλημμυρσω απ συνασθημα [...] που θα του κρατ το χρι, νομζοντας πως χω βρει το στριγμα της ζως μου» διατενεται. Ζει στην Αθνα με τους γονες, την αδελφ και τη γιαγι της, κι χει μια κολλητ, τη Μαρη, πτυχιοχο Νομικς.
Για τις δεκαπενθμερες διακοπς τους, οι δυο φλες διαλγουν την Τνο. Εκε συναντον τον Παλο και τον Δημτρη. Ο Παλος Φρομεντνι, γοητευτικτατος με πολλς επιτυχες στον γυναικκοσμο, εναι βαφτισμνος καθολικς, αν και διαθτει ελληνικ υπηκοτητα και εξσου ελληνικ συνεδηση Υπηρετε τη στρατιωτικ του θητεα, κι χει ειδικευθε στην χειρουργικ.
Η γνωριμα του Παλου και της Ελνης εναι μοιραα. Σχεδν απ την πρτη στιγμ καταλαβανουν τι αυτ που τους εννει εναι κτι ιδιατερο, αφο η μεταξ τους επικοινωνα εναι σχεδν μαγικ.
Με τη σχση τους να εξελσσεται αργ εντελς διαφορετικ απ' ,τι εθισται στους νους της ηλικας τους ρχεται κποια στιγμ που αποφασζουν το μεγλο βμα: Το γμο.
Ομως η αντδραση των γονιν της Ελνης κατπιν του «χαρμσυνου» μανττου, μνο ιδανικ δεν εναι. Ο πατρας της, νθερμος υποστηρικτς των ιδανικν «πατρς, θρησκεα, οικογνεια», και θεωρντας τη θρησκεα «ακρογωνιαο λθο αυτο του λαμπρο οικοδομματος που ονομζεται Ελλς!», αρνεται πεισματικ να δσει την θυγατρα του σ' ναν αλλθρησκο. Μητρα και γιαγι, υποταγμνες στον ντρα-αφντη, τσσονται με το μρος του, και μοναδικ στριγμα της Ελνης απομνει η αδελφ της.
Η κατσταση στο σπτι ωθε την Ελνη να βροντξει την πρτα πσω της, με αποτλεσμα ο πατρας της να την ξεγρψει παξ δι παντς απ κρη του.
Το ζευγρι παντρεεται στο δημαρχεο της Τνου και εγκαθσταται σε να μικρ διαμρισμα στη Ρμη, που ο Παλος εργζεται πλον ως χειρουργς. Την ευτυχα τους δεν αργε να συμπληρσει κι να αγορκι, το οποο εναι προαποφασισμνο πως θα βαφτιστε Χριστιανς Ορθδοξος.
μως ο ισχυρογνμων πατρας με τον πληγωμνο εγωισμ δρα στη σκι, και με τη βοθεια ενς τρισθλιου ντετκτιβ κι ενς φανατισμνου αρχιμανδρτη, προσπαθε να καταστρψει τη σχση της κρης του, για να την ξαναφρει πσω, συνετισμνη...
Με τη σημεριν, ολοζντανη γραφ του, ο Χριστογιαννπουλος μιλ για τις καταστροφικς συνπειες της στενοκεφαλις και του φανατισμο. Απ την «Εμπειρα Εκδοτικ».


  Δημοσευση στην εφημερδα Αδσμευτος τπος 25/04/2004
   

να ακμη ερωτικ μυθιστρημα, το τρτο τον Νσου Χριστογιαννπουλου, εναι μυθιστρημα που μιλει για ναν δυνατ ολοκληρωτικ ρωτα, εκενον της Ελνης με τον Παλο Φρομεντνι. Η λξη που νοιθουν ο νας για τον λλο θα τους οδηγσει να προυν τη μεγλη απφαση, να προχωρσουν σε να γμο. μως απ εδ και πρα θα αρχσουν τα δσκολα, γιατ παρ την μεγλη αγπη .του νοιθουν ο νας για τον λλο και την ανγκη τους να ολοκληρσουν σα χουν ονειρευτε για μια κοιν ζω, το διαφορετικ τους δγμα θα σταθε εμπδιο στα σχδια τους. Στην Τνο, το νησ της Παναγας που διλεξε για τις διακοπς της η Ελνη, και που γινε ο ευλογημνος τπος να αναπτυχθε ο μεγλος ρωτας ανμεσα σ' αυτν, χριστιαν ορθδοξη στο θρσκευμα, με τον Παλο Φρομεντνι, γνο καθολικς οικογνειας, θα ανοξουν οι ασκο του Αιλου, το διαφορετικ δγμα των δυο ερωτευμνων που οι διοι εναι αποφασισμνοι να αψηφσουν, θα δημιουργσει φοβερς αναταρξεις στην οικογνεια της Ελνης,
Η ρνηση τους να δεχτον αυτν τον γμο θα σκισει με τα πιο μελαν χρματα την ευτυχα των δυο νων και την επιθυμα τους για μια καινοργια ζω. μως ο ρωτας εναι παντοδναμος. Η αληθιν αγπη μπορε ακμη και βουν να γκρεμσει.
Και μια αγπη σαν κι αυτν του Παλου και της Ελνης, θεο δρο, δεν μπορε παρ να ξεπερσει λα τα εμπδια που λλοι της βζουν και στο τλος θριαμβετρια να πορευτε τον δρμο παν δικαιωματικ της ανκει.


  Δημοσευση στην εφημερδα Εστα 24/04/2004
   
 

συγγραφες γινε ευρτερα γνωστς με το αστυνομικ του μυθιστρημα "γκλημα στο Μγαρο Μουσικς". Και μως δεν εχε ξεκινσει να γνη λογοτχνης, αλλ σταδιοδρμησε στην Ευρωπακ Επιτροπ, μετ απ σπουδς νομικς. Τρα στο νο μυθιστρημ του επιλγει ως θμα τις δυσκολες των λαν να αποδεχθον την διαφορετικτητα. Οι ρωες εναι νοι και γοητευτικο. Επμενο εναι να ερωτευθον, μλιστα ταν γνωρζονται να ειδυλλιακ καλοκαρι στην ωραα Τνο της Μεγαλχαρης. 'Αλλ τος χωρζει το δγμα φου εκενος εναι Καθολικς. Μσα και πρα απ τις περιπτειες του συμπαθος ερωτευμνου ζεγους του Παλου και της Ελνης, και την περπλοκη πλοκ του μυθιστορματος, ανακπτουν πολλ ερωτματα για την ανεκτικτητα και την σημασα της θρησκεας στην θεωρομενη ως υλιστικ εποχ μας.

Επιστροφ στα βιβλα